Как раз статья 126 ч.1 и указана в протоколе.Что написал водитель в протоколе-см.выше.Свидетили ничего в его протоколе не писали-виновник ДТП не он-все в протоколе виновника.Инспектору на момент составления и подписания договор был предъявлен.И даже страховой агент водителя -виновника,приехавший на аварию,снял все документы (в том числе и договор )на цифровой фотоаппарат.
Не путайте ДТП і відмову в предявленні страховки(ст.126). Водій підписувався за отримання копії постанови чи суд ще буде?
Даю вам приклад, якщо постанова на руках, тоді дужки по тексту розкрийте, місцями треба відкорегувати, але думаю розбиретесь.
ПОЗОВНА ЗАЯВА
про скасування постанови в справі про адміністративне правопорушення __№_______ від __.__.2011 року
__ місяця 2011 року, я, ___________, керував автомобілем МАРКА МОДЕЛЬ номерний знак ___________ На трасі Місто-Місто потрапив в ДТП.
На місце події прибув патруль ДАІ (ДПС? напис на авто який був?). Під час оформлення місця ДТП, інспектор Х__Х__Х потребував пред’явити сертифікат обов`язкового страхування. На прохання інспектора, я пред'явив інспекторові спеціальний талон(сертифікат), який додається до договору цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів, але інспектор потребував пред'явити і сам договір. Внаслідок ДТП, перебуваючи в шоковому стані, я почав шукати в салоні свого автомобіля договір цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів. Але інспектор Х__Х__Х не діждавшись поки я надам договір, почав складати протокол, про адміністративне правопорушення серії ХХ № 123456 від __ місяця 2011 року, щодо відсутності чинного договору обов’язкового страхування власників наземних транспортних засобів. Вже за декілька хвилин (2-5хв) після того, як інспектор почав складати протокол, я пред’явив йому договір цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів. Але так як працівник міліції вже почав робити якісь записи на бланці протоколу, то в грубій формі він відмовився в мене прийняти договір і сказав, що вже пізно. Від почутого моє самопочуття погіршилося ще більше.
Таким чином працівник міліції склав відносно мене протокол про адміністративне правопорушення ( та виніс постанову про накладення на мене адміністративного стягнення у вигляді штрафу в розмірі ХХХ гривень.)
Статтею 256 КУпАП визначено форму й передбачено основні вимоги щодо змісту протоколу про адміністративне правопорушення. Інспектором при складенні протоколу були порушені вимоги зазначеної статті. Обставини, викладені в протоколі, я оспорював ще при його складанні, але інспектор будь-яких мір до зібрання додаткових безспірних доказів моєї вини, як правопорушника, не прийняв. ІДПС таких доказів до протоколу не приєднав,( в оспорюваній постанові на них не послався, не надав.). Також під час складання протоколу інспектором не були занесені до протоколу дані свідків, а вони були і змогли б підтвердити мою невинність, так, як договір цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів я інспекторові пред’являв . Також в протоколі не точно зазначений час складання протоколу. В протоколі неналежним чином записані посада, місце роботи, звання працівника Державтоінспекції МВС. А сам протокол заповнений нерозбірливим почерком, що викликало неабияку складність під час ознайомлення з даним протоколом.
Згідно ст. 251 Кодексу України про адміністративні правопорушення доказами є будь-які фактичні дані, на підставі яких у визначеному законом порядку орган (посадова особа) встановлює наявність чи відсутність адміністративного правопорушення, винність даної особи в його вчиненні та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються протоколом про адміністративне правопорушення, поясненнями особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, потерпілих, свідків, висновком експерта, речовими доказами, показаннями технічних приладів та технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису чи засобів фото- і кінозйомки, відеозапису, які використовуються при нагляді за виконанням правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху, протоколом про вилучення речей і документів, а також іншими документами.
Хочу замітити, що на місце події прибув агент страхової компанії, який фіксував на фотоапарат місце події і який зробив знімки документів, які я мав, в тому числі - договір цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів.
Крім цього згідно ст.17 п.5 Закону України «Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів» при укладенні договору обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності страховик зобов'язаний надати страхувальнику спеціальний знак державного зразка, який затверджується Уповноваженим органом за поданням МТСБУ. Так, згідно статті 21 цього ж закону, яка передбачає забезпечення обов'язковості страхування цивільно-правової відповідальності: на території України забороняється експлуатація транспортного засобу без поліса обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності, чинного на території України, або поліса (сертифіката) обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності, укладеного в іншій країні з уповноваженою організацією із страхування цивільно-правової відповідальності, з якою МТ СБУ уклало угоду про взаємне визнання договорів такого страхування. Транспортний засіб має відповідати вимогам пункту 1.7 статті 1 цього Закону з моменту прийняття участі в дорожньому русі. На транспортному засобі його власник зобов'язаний розмістити спеціальний знак, що надається страховиком при укладенні такого договору страхування. Порядок розміщення зазначеного знака встановлюється Уповноваженим органом за поданням МТ СБУ. Контроль за наявністю договорів обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів здійснюється: державтоінспекцією МВС України під час проведення державного технічного огляду, реєстрації (перереєстрації) транспортних засобів, а також при складанні протоколів щодо порушень правил дорожнього руху та оформленні матеріалів дорожньо-транспортни х пригод.
Я в протоколі про адміністративне правопорушення зазначав про наявність у мене договору страхування транспортного засобу, що підтверджувалось наклеєним на лобове скло автомобіля, яким я керував, спеціального знаку, що наданий страховиком при укладанні договору страхування, однак працівник ДАІ жодним чином не відреагував на мої пояснення.
Я надав докази, які підтвердили наявність договору цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів, а саме його оригінал. Інспектор ДПС відмовився прийняти оригінал договіру цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів. Відмовою долучити докази до матеріалів справи, порушені мої права передбачені ч.1 ст. 268 КУпАП України.
Підпунктом ґ п. 2.1. Правил встановлено, що водій механічного транспортного засобу повинен мати при собі поліс (сертифікат) обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів.
Пунктом 1.4. статті 1 Закону України «Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів» встановлено, що особи, відповідальність яких застрахована, - це визначені в договорі обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності особи, цивільно-правова відповідальність яких застрахована згідно з цим договором, або, залежно від умов договору обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності, будь-які особи, що експлуатують забезпечений транспортний засіб.
Відповідно до п. 15.1. ст. 15 Закону України «Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів» до договорів І типу віднесені договори обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності, що укладаються на умовах страхування відповідальності за шкоду, заподіяну життю, здоров'ю, майну третіх осіб внаслідок експлуатації транспортного засобу, визначеного в договорі страхування, будь-якою особою, яка експлуатує його на законних підставах.
Отже згідно наведених приписів чинного законодавства я не порушив вимоги п. 2.1. Правил дорожнього руху, мав при собі всі передбачені правилами документи та надавав їх для перевірки ІДПС.
Вважаю, що вищезазначений протокол складений безпідставно, протиправно, з порушенням інструкції з оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення, порушує мої права, принижує мою честь і гідність, та не відповідає вимогам діючого законодавства.
Згідно ст. 245 КУпАП завданнями провадження в справах про адміністративні правопорушення є: своєчасне, всебічне, повне і об’єктивне з’ясування обставин кожної справи, вирішення її в точній відповідності з законом.
При розгляді справи про адміністративне правопорушення відповідно до ст. 280 КУпАП посадова особа зобов’язана з’ясувати: чи було вчинено адміністративне правопорушення, чи винна дана особа в його вчиненні, а також з’ясувати інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.
Відповідно до ст. 251 КУпАП, доказами в справі про адміністративне правопорушення є будь-які фактичні дані, на основі яких у визначеному законом порядку орган (посадова особа) встановлює наявність чи відсутність адміністративного правопорушення, винність даної особи в його вчиненні та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Висновок про наявність чи відсутність в діях особи адміністративного правопорушення має бути зроблений на підставі всебічного, повного і об’єктивного дослідження всіх обставин справи в їх сукупності (ст. 252 КУпАП).
Вважаю, що в даному випадку відсутня подія і склад адміністративного правопорушення, адже недоведений належним чином сам факт відсутності у мене полісу (сертифікату) обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності, а також моя вина, тобто в моїх діях не доведено складу правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 126 КУпАП. А це є підставою для закриття провадження у справі.
Відповідно до ч. 2 ст. 19 Конституції України органи державної влади, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.
Відповідно до ст. 62 Конституції України вина особи, яка притягається до відповідальності, має бути доведена належними доказами, а не ґрунтуватись на припущеннях, усі сумніви щодо доведеності вини особи тлумачаться на її користь.
Статтею 7 КУпАП встановлено, що ніхто не може бути підданий заходу впливу у зв’язку з адміністративним правопорушенням інакше як на підставах і в порядку, встановлених законом.
Я стверджую, що правопорушення, яке намагається на мене «почепити» працівник міліції Х___Х___Х, я не скоював. Впевнений, що доказів про зворотне надано не може бути.
(((Складений протокол про адміністративне порушення (((Винесену постанову вважаю необґрунтованою, протиправною та такою, що підлягає скасуванню з таких підстав: правопорушення я не вчиняв, при складанні протоколу намагався дати пояснення, які не врахували, її складено за відсутності належних та допустимих доказів, не відображає дійсних обставин справи, прийнята з порушенням чинного законодавства України, винесена незаконно і безпідставно. ))))
Враховуючи викладене та керуючись ст.ст. 19, 62, 124 Конституції України, ст. 7,ч. 1 ст. 126, ст.ст. 245, 251, 252, 256, 268, 279, 280, 283, 287, 288, 289, 293 Кодексу України про адміністративні правопорушення, ст. ст. 2, 17, 18, 71, 86, 158, 161, 162 Кодексу адміністративного судочинства України, -
ПРОШУ:
1. Адміністративний позов ___________________ до інспектором ДПС ВДАЇ м. _______ посада(«майором») міліції Х___Х___Х про визнання постанови по справі про адміністративне правопорушення незаконною та її скасування задовольнити в повному обсязі.
2. Постанову серії ХХ № 123456 від __.__.2011 року по справі про адміністративне правопорушення про накладення на ___________________________ адміністративного стягнення у вигляді Х_Х_Х гривень штрафу за ст. 126 ч. 1 КУпАП за порушення вимог пп. ґ п. 2.1 Правил дорожнього руху, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України № 1306 від 10.10.2001 року, винесену інспектором ДПС ВДАЇ м. ______ посада(«майором») міліції Х___Х___Х - визнати незаконною та скасувати.
В додатку вказати. копію протокола, копію постанови(якщо вона є), КОПІЮ ПОЛІСУ СТРАХУВАННЯ, копію пояснення до протокола, квитанцію про сплату державного мита.